Πριν 10 χρόνια είχα φτιάξει έναν. Συνέδεα το κινητό μου ( nokia 7110 ) συριακά με το PC ( RedHat τότε ) και με κάποιο πακέτο της εποχής plus λίγο σπιτικό coding τα περνούσε και σε mysql. Λειτουργούσε με AT commands τότε, καθώς το κινητό το έβλεπε σαν modem. Λειτουργούσε αρκετά καλά. Λίγο ιστορία ήτανε το encoding / decoding του sms, λόγω της συμπίεσης του. Kάποια εισερχόμενα sms ωστόσο χαλούσαν/ δεν εμφανίζονταν σωστά, για άγνωστο ακόμα λόγο ( συνέβη με 3 - 4 συσκευές που δοκίμασα ).

Υπήρχε ο τρόπος με AT command να σου δινει το sms σε δεκαεξαδικό encoding, και ήταν το καλύτερο, γιατί με τα ελληνικά υπήρχε θέμα.

Πλέον υπάρχουν διάφορα πακέτα που προσφέρουν επικοινωνία με τα κινητά, μιας και να τα βλέπεις σαν απλά modem ( AT commands ) δεν ξέρω πόσο υποστηρίζεται ακόμα, αν θυμάμαι καλά ένα από αυτά είναι το gnokii . Επίσης υπάρχουν και GSM modems που κάνουν τέτοια δουλειά ακόμα νομίζω με AT commands ( είναι για GPRS / GSM / sms , όχι τηλέφωνο ).

Ένα link που με έκπληξη βλέπω ότι υπάρχει ακόμα είναι το εξής: http://www.dreamfabric.com/sms/

Αν την εφαρμογή την θέλεις για δουλειά, πέραν της R&D χαράς, σκέψου το ενδεχόμενο να αγοράσεις sms μέσω internet - είναι και πιο οικονομικά συνήθως - ( υπάρχουν διάφορα sites που πουλάνε και σου δίνουν και καλό API ), αν και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να λαμβάνεις sms με αυτά.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο ;)

..Κων/νος!
/

Κων/νος Π.

Dimitris Glaros wrote:
έχω διάφορες ανησυχίες τον τελευταίο καιρό!!!
μια απο αυτές είναι να φτιάξω έναν sms server δηλαδή να στέλνω sms από το PC μου έχετε καμία ιδέα???


Dimitris Glaros
dimitrisglaros@gmail.com