2008/11/24 Giorgos Balafas <balgior@gmail.com>
Γεια σας! Γνωρίζω ότι είναι τελευταία στιγμή :-( αλλά έχω μία πρόταση να κάνω!

Συμμετέχω σε μία φοιτητική ομάδα που δραστηριοποιείται στον σύλλογο φοιτητών πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ εδώ και 7 χρόνια. Ονομαζόμαστε "Γέφυρα" και είμαστε ένα φοιτητικό έντυπο που στόχο του έχει να δίνει βήμα έκφρασης σε οποιονδήποτε φοιτητή επιθυμεί να εκφραστεί ελεύθερα στον σύλλογό μας (και όχι μόνο), με δράση άλλοτε έντονη, άλλοτε πιο χαλαρή (ανάλογα τις φοιτητικές συγκυρίες), καμιά φορά "τεχνοκρατική" λόγω αντικειμένου, συχνά πολιτική μα ποτέ κομματική. Τα παραπάνω δεν έχουν μάλλον ιδιαίτερη σημασία, απλά τα αναφέρω ως σύσταση.

Τέλειο! :thumb up:

Αυτό που ίσως σας (μας) ενδιαφέρει είναι ότι κάθε τόσο διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης με διάφορα θέματα, τεχνολογικού/φιλοσοφικού/πολιτικού ενδιαφέροντος προκειμένου να βρίσκουμε αφορμές για γόνιμες συζητήσεις με τους συμφοιτητές μας. Για φέτος, δυστυχώς, δεν προφτάσαμε να οργανώσουμε κάτι ακόμη αλλά σκεφτήκαμε να κάνουμε το "ντεμπούτο" μας με κάτι "δυνατό"! Ομολογώ πως δεν μου είχε περάσει απ' το μυαλό (αλλιώς θα επικοινωνούσα νωρίτερα), αλλά λέγοντας στους φίλους μου πού έχω να πάω το Σάββατο, με έβρισαν που δεν τους ενημέρωσα νωρίτερα για το event που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, και γιατί γίνεται στην καφετέρια και όχι σε κάποιο αμφιθέατρο...

Για να μην τα πολυλογώ (περισσότερο) θα θέλαμε ΑΝ αυτό είναι δυνατό, δεδομένης της "τελευταίας στιγμής", να οργανώσουμε με την ευκαιρία του Release Party του Fedora 10, μια εκδήλωση στους χώρους του πολυτεχνείου σχετικά με το Fedora αλλά ΚΑΙ γενικότερα με το linux, ώστε να έρθουν οι φοιτητές σε επαφή με αυτό που τόσο συχνά ακούνε αλλά στην πλειοψηφία τους φοβούνται να προσεγγίσουν.
 
Δυστηχώς είναι λίγο αργά για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Επίσης ο κύριος λόγος που το event  γίνεται Σάββατο είναι οτι θα έρθουν άτομα και εκτός Θεσσαλονίκης (βλέπε glezos και η παρέα του από Πάτρα).
 
Πιστέυω ότι το linux στην ακαδημαϊκή κοινότητα της ελλάδας (και όχι μόνο) ακόμη δεν έχει βρει τη θέση που του αξίζει, ενώ θα μπορούσε πολύ εύκολα, με μερικές στρατηγικές κινήσεις.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση που βρίσκεται στα αριστερά αυτής:

http://nisida.civil.auth.gr/index.php

της σελίδας, που βρίσκεται μεν σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται μια ενίσχυση, δεν νομίζετε; ;-) Σημειωτέον ότι, από συζητήσεις που έχω κάνει με το προσωπικό της νησίδας, παρακαλάνε να βρούνε έναν τρόπο να πάρουν έγκριση να εγκαταστήσουν linux στα μηχανήματα της σχολής ώστε να γίνει η ζωή τους πιο εύκολη!

Πολύ ενθαρυντική ψηφοφορία!
Εμείς ουσιαστικά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βάλετε Linux στην νισήδα. Μπορούμε όμως να συζητησουμε τρόπους και μεθόδους καθώς την προηγούμενη βδομάδα στο ΤΕΙ Πληροφορικής στις Σέρρες πήραμε άδεια και εγκαταστησαμε Fedora και Ubuntu σε 12 υπολογιστές.

http://cmpahar.wordpress.com/2008/11/05/installing-fedora-to-20-desktops-teiser/ 



Από τη μεριά μας, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εάν υπάρξει θετική απόκριση είναι να γεμίσουμε το πανεπιστήμιο αφισσάκια την Τρίτη το πρωί και να εξασφαλίσουμε αίθουσα και εξοπλισμό (προβολέα/μικρόφωνο-ηχεία). Νομίζω, δηλαδή, αν δεν τα έχει καταστρέψει κανένας ακόμη! :-)  Κι εσείς θα πρέπει να κάνετε τα υπόλοιπα, δηλαδή μια παρουσίαση του linux, μία του Fedora 10 και γενικότερα μια εισαγωγή (προπαγάνδα) στην φιλοσοφία του Ε.Λ.Λ.Α.Κ. :-)

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για αυτήν την εβδομάδα (η Παρασκευή θα ήταν μια υπέροχη ημέρα για κάτι τέτοιο, με βάση την αναμενόμενη προσέλευση, δεδομένου ότι τα Σαββατοκύριακα για τους φοιτητές είναι ιερά - όχι όμως ότι το Σάββατο ή η Κυριακή είναι απαγορευτικές ημέρες...) η πρόταση παραμένει για μελλοντική χρονική στιγμή, που δεν θα εμπλέκεται ο φοιτητικός παράγοντας "τελευταία στιγμή". Διαφορετικά επικοινωνούμε για τις λεπτομέριες! :-) Εμένα, ούτως ή άλλως, θα με δείτε το Σάββατο στην καφετέρια!

Τέλεια, την άλλη βδομάδα είναι καλά; ;)
Μπορούμε όποτε θες να οργανώσουμε ένα δυνατό(!) event γύρω από το ελεύθερο και ανοιχτό λογισμικό καθώς και το Fedora και γενικότερα το Linux. Περιμένω νέα σας!
 

Φιλικά,

Γιώργος.



_______________________________________________
Fedora-el-list mailing list
Fedora-el-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-el-list
 



--
Christos Bacharakis
cmpahar@fedoraproject.org
http://cmpahar.wordpress.com
GPG Key: CCFA0AEB