Φέτος, το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου 2010, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη ένα από τα μεγαλύτερα πανελλήνια συνέδρια ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού (FOSSCOMM 2010) με παρουσία τόσο συλλόγων και κοινοτήτων όσο και εταιριών που αναπτύσσουν λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Ύστερα από δύο συνεχόμενες επιτυχημένες διοργανώσεις σε Αθήνα και Λάρισα, και με τον αριθμό των παρευρισκομένων να ξεπερνά τους 300, η επιτυχία της FOSSCOMM μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο συλλόγων και κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα) ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί σχετικά με το ανοιχτό λογισμικό καθώς επίσης να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις με ομάδες και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Ακόμη, το συνέδριο είναι μια ευκαιρία για τον επισκέπτη να γνωρίσει λογισμικό ανοιχτού κώδικα το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόσο για την καθημερινή προσωπική του χρήση στον υπολογιστή όσο και για τον επαγγελματικό του τομέα.

Όπως κάθε χρόνο η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται αφιλοκερδώς και βασίζεται εξ' ολοκλήρου σε χορηγίες. Επίσης η είσοδος καθ' όλη τη διάρκειά της εκδήλωσης είναι δωρεάν για όλους, ενώ δικαίωμα συμμετοχής και παρουσίασης έχουν όλοι. Όσον αφορά τις παρουσιάσεις αυτές θα αναφέρονται έμμεσα ή άμεσα σε υπηρεσία/προϊόν/κοινότητα/διανομή ελεύθερου ή ανοιχτού λογισμικού.

Συνεισφέροντας κάποιος στη διεξαγωγή του συνεδρίου κάνοντας μία χορηγία έχει το όφελος της προβολής αυτού ή της εταιρίας του, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το λογότυπο του θα ενσωματωθεί στην αφίσα του συνεδρίου η οποία θα αφισοκολληθεί σε κεντρικά σημεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος καθώς επίσης και θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά. Το λογοτυπο θα συμπεριληφθεί επίσης στο πρόγραμμα του συνεδρίου το οποίο θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, καλούνται όσοι λάτρεις του ελεύθερου λογισμικού ασχολούνται με γραφικά και σχεδίαση να βοηθήσουν στον σχεδιασμό της αφίσας του event καθώς και του γενικού artwork (banners, stickers, flyers, invitations).

Όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν κάποια παρουσίαση/workshop, να γίνουν χορηγοί ή να βοηθήσουν στο σχεδιασμό του arkwork, παρακαλούνται να έχουν υπ' όψιν τους το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

 - Παρουσιάσεις/Workshop: Μέχρι την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 εκδήλωση ενδιαφέροντος. λεπτομέρειες [3]

 - Χορηγίες: Μέχρι τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 καταβολή του χρηματικού ποσού της χορηγίας. λεπτομέρειες [4]

 - Artwork: Μέχρι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 εκδήλωση ενδιαφέροντος. λεπτομέρειες [5]

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας www.fosscomm.gr καθώς και να επικοινωνείτε μαζί μας στο thessaloniki@fosscomm.gr

Η οργανωτική επιτροπή της FOSSCOMM 2010

[1] http://first.fosscomm.gr/
[2] http://larisa.fosscomm.gr/
[3] http://thessaloniki.fosscomm.gr/index.php/Calls#Presentations.2FWorkshops_call
[4] http://thessaloniki.fosscomm.gr/index.php/Calls#Sponsorship_Call
[5] http://thessaloniki.fosscomm.gr/index.php/Calls#Artwork_Call


--
Christos Bacharakis
christos@bacharakis.com
http://bacharakis.com