NetworkManager Bridges in Fedora

Steve Dickson SteveD at redhat.com
Thu Jan 16 19:39:00 UTC 2014



On 16/01/14 14:09, Dan Williams wrote:
> On Thu, 2014-01-16 at 13:53 -0500, Steve Dickson wrote:
>> Hello,
>>
>> Has anybody had any luck with getting bridges
>> consistently up in running in either F19 or F20?
>> I know I have not... 
>>
>> I go into setup/networks. Add a bridge which creates 
>> two file in /etc/sysconfig/network-scripts
>>
>> ifcfg-Bridge_connection_1
>> ifcfg-bridge0_slave_1
>>
>> The contents seem reasonable. 
>>
>> After I reboot, I go back in to setup/networks. The status
>> of the bridge is "connecting" and the Bridge slaves
>> are "none"???
> 
> Quick question on that, are both the master and the slave set to
> "connect automatically?"  Or, in the ifcfg files, is ONBOOT=yes set for
> both master and slave?
I thought I did for both, but the ifcfg-bridge0_slave_1 file
had ONBOOT=no. So I changed to yes and I will reboot in a minute..
The files are at:
   http://steved.fedorapeople.org/tmp/ifcfg-bridge0_slave_1
   http://steved.fedorapeople.org/tmp/ifcfg-Bridge_connection_1

> 
> Also, if wouldn't mind passing along the systemd journal output for
> NetworkManager, that might help us figure out what's going on:
> 
> journalctl -b _SYSTEMD_UNIT=NetworkManager.service
The log is at:
  http://steved.fedorapeople.org/tmp/nm.log 
> 
> Thanks!
No... Thank you!!!

steved.

> Dan
> 
>> Anybody know what has to happen to get this code working??
>>
>> tia,
>>
>> steved.
>>
>> P.S. If there is a better list for me to ask this 
>>      question, please point me to it... 
>>
> 
> 


More information about the devel mailing list