[Fedora-sparc] boot hangs at Attached SCSI disk

Cicone, Anthony anthony_cicone at troweprice.com
Wed Feb 2 22:43:33 UTC 2011

Hi List,

I was abled to finally get FC-12 to install and boot on my Sunblade 2500 with XVR-100 by using the  kernel- version.  

I was able to configure Xorg, but now my cursor is a big square, with lines through it?

Here is my xorg.conf:

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "kbd"

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "auto"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"

Section "Files"
	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
	FontPath     "catalogue:/etc/X11/fontpath.d"
	FontPath     "built-ins"

Section "Module"
	Load  "radeon"

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "Monitor Model"

Section "Device"
	Identifier  "Card0"
	Driver      "radeon"
	VendorName  "ATI Technologies Inc"
	BoardName   "Radeon RV100 QY [Radeon 7000/VE]"

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Card0"
	Monitor    "Monitor0"
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     16

Thanks again.

-----Original Message-----
From: Cicone, Anthony 
Sent: Tuesday, January 11, 2011 10:49 AM
To: 'sparc at lists.fedoraproject.org'
Subject: RE: [Fedora-sparc] boot hangs at Attached SCSI disk

Thanks for your help, but I've gotten closer with the kernel.  It gets past the "Attached SCSI disk" but hangs here:

scsi target0:0:1: FAST-80 WIDE SCSI 160.0 MB/s DT (12.5 ns, offset 31) scsi target0:0:1: Ending Domain Validation sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0 sd 0:0:1:0: Attached scsi generic sg1 type 0 sd 0:0:0:0: [sda] 71132959 512-byte logical blocks: (36.4 GB/33.9 GiB) sd 0:0:1:0: [sdb] 71132959 512-byte logical blocks: (36.4 GB/33.9 GiB) sd 0:0:1:0: [sdb] Write Protect is off sd 0:0:1:0: [sdb] Write cache: disabled, read cache: enabled, supports DPO and F UA
sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: disabled, read cache: enabled, supports DPO and F UA
sd 0:0:1:0: [sdb] Attached SCSI disk
 sda: sda1 sda2 sda3 sda4
sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
dracut: Mounted root filesystem /dev/sda2
dracut: Loading SELinux policy
dracut: + [ -x /sysroot/sbin/load_policy ]
dracut: + chroot /sysroot /sbin/load_policy -i
SELinux:  Disabled at runtime.
type=1404 audit(1294759926.279:2): selinux=0 auid=4294967295 ses=4294967295
dracut: /sbin/load_policy: Can't load policy: No such file or directory
dracut: + ret=2
dracut: Switching root
type=1305 audit(1294759927.929:5): auid=4294967295 ses=4294967295 op="remove rul e" key=(null) list=4 res=0
type=1305 audit(1294759927.929:6): audit_enabled=0 old=1 auid=4294967295 ses=429
4967295 res=1 

-----Original Message-----
From: sparc-bounces at lists.fedoraproject.org [mailto:sparc-bounces at lists.fedoraproject.org] On Behalf Of Rich Mahn
Sent: Tuesday, January 11, 2011 9:14 AM
To: sparc at lists.fedoraproject.org
Subject: Re: [Fedora-sparc] boot hangs at Attached SCSI disk

first i apologize for the non-threading of this post.  since there are so few posts on this list it hopefully it won't be too much a problem.

> Hello All,
> I was able succesfully install Fedora Sparc 9 on a Sunblade 2500 with 
> XVR-100 card, and everything worked great.  I could never get FC-14 to 
> work, but I have recently been trying to insall FC-14 on the same 
> hardware again, and have not been successful.  The installation works 
> fine, but when I boot, it always hangs at the "Attached SCSI disk"?
> I'm able to then boot off the rescue CD, and mount everthing in the 
> chroot environment, and everything looks good?

I had devil of a time getting anything working on a Bullfrog which had a XVR-100.  It took me weeks to get a kernel that would work (boot to a prompt).  According to not-so-clear notes I took at the time, some of the items that had a lot of effect (good or bad) were the I2C settings (had to be off), and SERIO_18042 (had to be off).

I'm attaching my config file for the kernel.  Don't know if this will help or not, but it's what I am now able to use for both the Bullfrogs and other sparcs as well.  This is for 2.6.33, so I don't know how relevent it is to FC-14.  I can provide the kernel for you as well, if that will help.

T. Rowe Price (including T. Rowe Price Group, Inc. and its affiliates) and its associates do not provide legal or tax advice.  Any tax-related discussion contained in this e-mail, including any attachments, is not intended or written to be used, and cannot be used, for the purpose of (i) avoiding any tax penalties or (ii) promoting, marketing, or recommending to any other party any transaction or matter addressed herein.  Please consult your independent legal counsel and/or professional tax advisor regarding any legal or tax issues raised in this e-mail.

The contents of this e-mail and any attachments are intended solely for the use of the named addressee(s) and may contain confidential and/or privileged information. Any unauthorized use, copying, disclosure, or distribution of the contents of this e-mail is strictly prohibited by the sender and may be unlawful. If you are not the intended recipient, please notify the sender immediately and delete this e-mail.

More information about the sparc mailing list