F9 Beta Scanner working only for root

Gerry Tool gerrytool at gmail.com
Thu Mar 27 16:43:07 UTC 2008


On Thu, Mar 27, 2008 at 10:40 AM, Kevin DeKorte <kdekorte at gmail.com> wrote:
> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
>  Hash: SHA1
>
>
>
>  Gerry Tool wrote:
>  | My Epson Perfection 4490 Photo scanner is once again only working as
>  | root.  It works fine as a normal usr in F8 and I think it did in F9
>  | Alpha.
>  |
>  | Root can access the scanner using either iscan or xsane.  My normal
>  | user account can not with either.
>  |
>  | This scanner uses the epkowa backend provided by the iscan package
>  | from Epson.  I cannot detect any differences between my F8 and my F9
>  | Beta setups.
>  |
>  | Scanner on Fedora 8
>  | -------------------------
>  | [root at f8 gerry]# sane-find-scanner
>  |
>  |   # sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
>  |   # result is different from what you expected, first make sure your
>  |   # scanner is powered up and properly connected to your computer.
>  |
>  |   # No SCSI scanners found. If you expected something different, make
>  sure that
>  |   # you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.
>  |
>  | found USB scanner (vendor=0x04b8 [EPSON], product=0x0119 [EPSON
>  | Scanner]) at lib      usb:001:003
>  |   # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be
>  supported by
>  |   # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.
>  |
>  | [root at f8 gerry]# ls -l /proc/bus/usb/001
>  | total 0
>  | -rw-r--r-- 1 root root 43 2008-03-27 04:02 001
>  | -rw-r--r-- 1 root root 50 2008-03-27 04:02 003
>  | -rw-r--r-- 1 root root 50 2008-03-27 04:02 004
>  |
>  | [root at f8 gerry]# diff /etc/sane.d/epkowa.conf
>  /mnt/f9beta/etc/sane.d/epkowa.conf
>  | [root at f8 gerry]# diff /etc/sane.d/epson.conf
>  /mnt/f9beta/etc/sane.d/epson.conf
>  |
>  | [root at f8 gerry]# scanimage -L
>  | device `epkowa:libusb:001:003' is a Epson Perfection 4490 flatbed scanner
>  |
>  | Scanner on F9 Beta
>  | ------------------------
>  | [root at F9Beta ~]# sane-find-scanner
>  |
>  |   # sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
>  |   # result is different from what you expected, first make sure your
>  |   # scanner is powered up and properly connected to your computer.
>  |
>  |   # No SCSI scanners found. If you expected something different, make
>  sure that
>  |   # you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.
>  |
>  | found USB scanner (vendor=0x04b8 [EPSON], product=0x0119 [EPSON
>  | Scanner]) at libusb:001:003
>  |
>  | [root at F9Beta ~]# ls -l /proc/bus/usb/001
>  | total 0
>  | -rw-r--r-- 1 root root 43 2008-03-27 04:37 001
>  | -rw-r--r-- 1 root root 50 2008-03-27 04:37 003
>  | -rw-r--r-- 1 root root 50 2008-03-27 04:37 004
>  |
>  | [root at F9Beta ~]# scanimage -L
>  | device `epkowa:libusb:001:003' is a Epson Perfection 4490 flatbed scanner
>  |
>  | Any suggestions will be much appreciated.
>  |
>  | Thanks.
>  |
>  | Gerry
>  |
>
>
>  Gerry,
>
>  I just got this bug fixed with Nils
>
>  https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=438827
>
>  The latest sane-backend rpms from koji fix this problem.
>
>  Kevin

Thanks for the reply Kevin.  I see that I could fudge and probably get
it to work with the /etc/udev/rules.d/60-libsane.rules from F8, but
would rather use the real fix.

I have no idea how to get the rpm from koji.  I looked at the koji
site and fedora wiki page and am still clueless.  What do I need to do
to obtain the package?

Thanks.

Gerry




More information about the test mailing list