rawhide install report 20080527 - working

G.Wolfe Woodbury ggw at wolves.durham.nc.us
Wed May 28 13:46:25 UTC 2008

G.Wolfe Woodbury wrote:
> G.Wolfe Woodbury wrote:
>> I Waited a week or so to let the initial rush of FC10 changes and such
>> things settle, and tonight I'm doing a rawhide install on the i686
>> testbed machine.  So far, so good, no errors in anaconda or the
>> selection process, and it is chugging away at the actual install now.
>> So far I see no really major changes from F9 (but that is to be
>> expected), there are some new packages in the customization mix.
>> I'll be checking out the Network manager handling of the no-wireless
>> setup that this machine has, and watching to see if the NFS mounted
>> filesystems come up properly after post-install configuration.
> Well, firstboot went okay, but the configuration is messed up in some
> obscure way:
> The GDM greeter pops up notices that the "gnome power manager" system
> defaults are not properly configured and to "contact you computer
> administrator" and no other hints as to how to fix it.
> KGpg Wizard opens (in GNOME?)
> Ksensors opens (in GNOME)
> KWallet opens (in GNOME)
> Nautilus does NOT start properly
>   no panels, etc.
>   any hint of a pre-existing user causes this non-functionality.
> switching to SELinux permissive mode does NOT fix the problems
> ntpdate runs before NetworkMangler and fails
> NFS mounted filesystems are not mounted properly (netfs runs before
> NetworkMangler)
> more testing upcoming....

A "fresh" user (no pre-existing dir structure) will operate properly at
login.   This is puzzling, since I tried removing all of the .<stuff>
files and directories in /home/<user>  and it still barfs.

Currently synching to today's rawhide, and will do another install when
it finishes.


More information about the test mailing list