Fail to start Gnome environment

Stephen Liu satimis at yahoo.com
Sun Aug 1 16:07:41 UTC 2004


Hi Andy,

FC2
(upgrade from RH8.0)

Tks for your advice.

> I had GNOME act strange after a fresh install.  I
> refreshed all of the
> gnome rpms and that got things working.  I would
> copy any rpm with the
> word gnome, bonobo, etc, etc, to your hard drive and
> force another
> upgrade.

Following Gnome packages are installed on FC2;

$ rpm -qa | grep gnome
libgnomeprint11-0.25-ximian.7 (no)
gnome-pilot-conduits-2.0.9-0.ximian.5.1
gnome-python2-2.0.0-4.1
gnome-icon-theme-1.2.0-1-1.4.1.2.90-40.i386.rpm
gdk-pixbuf-gnome-0.22.0-5.0.1
gnome-vfs2-smb-2.6.0-8
libgnomeprint-1.116.0-10
gnome-session-2.6.0-4
pygnome-libglade-1.4.2-3 (no)
gnome-spell1.0-1.0.4-0.ximian.5.1 (no)
libgnomeprint22-2.6.0-1
libgnomeprint15-0.37-9
gnome-print-devel-0.37-9
pygnome-devel-1.4.2-3
gnome-vfs2-2.6.0-8
gnome-python2-bonobo-2.0.0-4.1
gnome-python2-canvas-2.0.0-4.1
system-switch-mail-gnome-0.5.25-1
gnome-spell-1.0.5-4.1
openssh-askpass-gnome-3.6.1p2-34
gnome-panel-2.6.0-9
gnome-audio-1.4.0-7
libgail-gnome-1.0.2-3.1
gnome-terminal-2.6.0-2
gnome-python2-applet-2.0.0-4.1
licq-gnome-1.2.7-3
redhat-switch-printer-gnome-0.5.16-1 (no)
gnome-pilot-2.0.9-0.ximian.5.2 (no)
ethereal-gnome-0.10.5-0.2.2  (ethereal-gnome-0.10.3-2)
pygnome-1.4.2-3 (no)
gnome-mime-data-2.4.1-4
gnome-keyring-0.2.0-1
libgnomecanvas-2.6.0-1
gnome-desktop-2.6.0.1-1
gnomemeeting-1.0.2-2 (no)
gnome-user-docs-2.6.0.1-2
gnome-utils-2.6.0-2
gnome-vfs-extras-0.2.0-8.1
gnome-vfs-devel-1.0.5-18
gnome-print-0.37-9
gnome-libs-devel-1.4.1.2.90-40
gnome-applets-2.6.2.1-1
gnome-pilot-applet-2.0.9-0.ximian.5.2 (no)
gnome-python2-gtkhtml2-2.0.0-4.1
libgnomecups-0.1.6-7
gnome-games-2.6.0.1-2
libgnomeprintui22-2.6.0-1
up2date-gnome-4.3.19-1
gnome-system-monitor-2.6.0-3
gnome-vfs-1.0.5-18
libgnomeui-2.6.0-3
gnome-libs-1.4.1.2.90-40
gnome-media-2.6.0-1
gnome-audio-extra-1.4.0-7
libgnomeprintui-1.116.0-6.1
libgnome-2.6.0-3

The above packages with (no) at their ends could not
be found on FC2 mirror sites.  I suppose they were
carried forwards from RH8.0, not necssary for FC2. 
I'm prepared to erase all of them.

ethereal-gnome-0.10.5-0.2.2  (ethereal-gnome-0.10.3-2)

older version 'ethereal-gnome-0.10.3-2' found on FC2
mirror site.  I suppose the newer version resulted
from 'yum update'

Now I have all of them downloaded to
~/user/Download/FC2/Gnome_packages/  

I'm prepared to run

# rpm -Fvh ~/user/Download/FC2/Gnome_packages/*.rpm

hoping to solve dependencies problem.

Any advice/comment would be appreciated.

TIA

B.R.
satimis


 
> On Sat, 2004-07-31 at 08:59, Brad Kittredge wrote:
> > On Sat, 31 Jul 2004 11:58:23 +0800, Stephen Liu
> wrote:
> > 
> > > Hi all folks,
> > > 
> > > Fedora Core 2
> > > (upgrade from RH8.0)
> > > 
> > > After upgrade I tried several days uabling to
> start
> > > Gnome environment, having played around with
> following
> > > steps without a solution.
> > > 
> > > Remark:
> > > On GUI login Session to start Gnome, it appeared
> as
> > > KDE theme, all gnome applications not found
> including
> > > Gnome-start (big foot).  Right-click on the
> bottom
> > > menu bar -> Add, still could not find
> > > Gnome-applications
> > > 
> > > 1)
> > > Renamed all
> > > following directories ~/
> > > 
> > > .gnome
> > > .gnome2
> > > .gnome_private
> > > .gnome2_private
> > > .gnome-desktop
> > > 
> > > as .old and Relogin Gnome (including rebooted
> PC). 
> > > Still could not start Gnome environment.  A new
> set of
> > > directories generated except ~/.gnome-desktop
> which
> > > could not be found after reboot or relogin
> > > 
> > > 2)
> > > Started init 3 and login as USER
> > > $ startx
> > > Started KDE desktop straightwards
> > > 
> > > 3)
> > > Started 'Failsave_terminal) as USER
> > > $ gnome-session
> > > Also started KDE theme as login Gnome-session
> > > mentioned above.
> > > 
> > > 4)
> > > Could not find
> > > ~/user/.xinitrc
> > > /etc/X11/xinit/xinitrc.gnome
> > > 
> > > whereis and locate commands could not find
> > > 'xinitrc.gnome'
> > > 
> > > $ ls /etc/X11/xinit/
> > > Xclients
> > > xinitrc
> > > xinitrc.d
> > > 
> > > Google search could not brought a right
> solution.
> > > Kindly advise. TIA
> > > 
> > > B.R
> > > satimis
> > > 
> > 
> > Same thing here.  Here's a line from my
> /var/log/yum.log that might shed
> > some light: 07/31/04 04:54:22 Updated: libbonobo
> 2.6.2-1.i386
> > 
> > Anyone have an idea?
> > 
> > Tia

=====
Best Regards
Stephen Liu

_______________________________________________________________________
Do You Yahoo!?
Get your free @yahoo.com.hk address at http://mail.english.yahoo.com.hk





More information about the users mailing list