Sound problems on FC3

Chadley Wilson chadley at
Fri Jan 28 04:33:03 UTC 2005

On Thu, 2005-01-27 at 13:08 -0600, Gain Paolo Mureddu wrote:
> Chadley Wilson wrote:
> >Greetings,
> >
> >I have looked around on Googs and got a whole lot of noise about flacky
> >sound. Well I have a funny one here, I hope some one can guide me
> >through a fix.
> >
> >The very first mp3 I play plays. (that would be using xmms with alsa oss
> >esd etc..) the second one jams up the sound, so if I let track 1 play to
> >the end and auto  start track 2 or if I double click track 2 , I hope
> >that makes sense to you as it does to me.
> >
> >If I then try to play an mp3 or system sounds its almost as if it hangs,
> >not the PC just sound, if I adjust PCM or MASTER in gnome volume control
> >it crackles. 
> >And then even restarting sound services does not help.
> >
> >What I find super strange is yesterday it was fine. and apart from a few
> >docs worked on nothing has changed on my system. 
> >
> >I have also booted it with knoppix and sound is perfect.
> >
> >How can I proceed to diagnose the problem?
> >
> >Thanks for any responses in advance.
> >
> >Chadley
> >
> >
> >  
> >
> What's your soundcard brand and model? It looks to me that your card is 
> missing HW mixing in the ALSA drivers. If in case of an on-board card, 
> please state which.

Hi Gain

This is the output from lspci;
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corp. 82801DB/DBL/DBM
(ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 03)

I am just curious!

Why do you suggest the HW mixing support? It was working the day before
yesterday perfectly well. It only hangs when switching from one mp3 to
the other. and before playing an mp3 the system sounds work perfectly.
I have tried reinstalling xmms as well.


More information about the users mailing list