network card auto-deactivates

Sharon Kimble skimble04 at gmail.com
Sun Mar 20 14:35:28 UTC 2005


At the moment I have the curious and annoying situation where my network card 
appears to de-activate itself at random intervals, but usually overnight. Its 
a realtek 8139 which is connected to my ADSL modem, a DSL-300T made by 
D-link. I leave the network connection up and working when I go to bed, and 
when I come down in the morning I have no network connection, and when I 
check the network-configuration gui, it shows the status as being 'inactive'. 
If I double-click the 'status in the gui it shows that 'activate device when 
computer restarts' as being ticked, and I've also enabled the radio button of 
'Automatically obtain IP address settings with dhcp'. 

The modem shows that there has been no break in connection time, but does say 
that there is no dhcp client available.

Can anyone help me to sort out this problem please?

Sharon.
-- 
 14:32:25 up 3 days,  5:45,  1 user,  load average: 1.67, 1.75, 1.82
A taste of linux http://myweb.tiscali.co.uk/efever/index.html
efever http://www.efever.blogspot.com/
Fedora Core 3, KDE 3.4.0-0.0, OpenOffice 1.1.4
Registered Linux user 334501
Now accepting personal mail for gmail invites
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: not available
Url : http://lists.fedoraproject.org/pipermail/users/attachments/20050320/d406f3d1/attachment-0002.bin 


More information about the users mailing list