FC3: IPSec Functionality

Phillip T. George phillip at eacsi.com
Mon May 2 19:42:49 UTC 2005


Hello,

Does anyone seem to be having any trouble with using IPSec in FC3?  I've 
tried using the network tool provided, but it doesn't seem to want to 
connect.  I also tried using my own configuration files (ipsec.conf and 
ipsec.secrets) and that didn't seem to get anywhere.  Here are the 
results in the logs:
May  2 13:36:24 testimax ipsec: Starting Openswan IPsec 
U2.1.5/K2.6.9-1.667...
May  2 13:36:25 testimax ipsec: /usr/lib/ipsec/_startklips: KLIPS ipsec0 
on eth1 70.182.220.68/255.255.255.224 broadcast 70.182.220.95
May  2 13:36:25 testimax ipsec_setup: KLIPS ipsec0 on eth1 
70.182.220.68/255.255.255.224 broadcast 70.182.220.95
May  2 13:36:25 testimax ipsec: /usr/lib/ipsec/_plutorun: Starting Pluto 
subsystem...
May  2 13:36:25 testimax ipsec_setup: Starting Pluto subsystem...
May  2 13:36:25 testimax ipsec_setup: ...Openswan IPsec started
May  2 13:36:25 testimax ipsec: Starting IPsec:  succeeded


IS there some new log file or some new trick I need to know about?  I 
also didn't see ipsec0 listed in /sbin/ifconfig ...  seems odd to me.  
I'm used to openswan on Red Hat 7.3...seemed to work great once I had it 
configured :)  If anyone could provide me with a good link to 
documenation specifically for FC3 and ipsec, I'd very much appreciate 
it.  I did update openswan and the ipsec-tools to the latest versions.

Thanks,
Phillip




More information about the users mailing list