Compaq Presario and NVIDIA 7174

Jonathan Berry berryja at gmail.com
Sat May 21 03:09:39 UTC 2005


On 5/20/05, Phil Savoie <psavoie1783 at rogers.com> wrote:
> Hi All,
> 
> I have a Compaq Presario R3000 laptop which is an AMD 64 3400+ with a GeForce
> 440 GO 64mb video card.  I have tried a number of times installing either the
> nvidia package from livna or the  package from NVIDIA with the same results.
> On successful installation of the video drivers from either source, the
> screen has a 1/2 inch vertical black bar on the right hand side followed by a
> 1/4 inch vertical bar of desktop followed by a vertical black bar approx 1
> 1/2 inches in width.  The whole desktop looks to be shifted to the left and
> there is about a 3/4 inch of really weird stuff horizontally across the
> bottom of my screen.
> 
> I was hoping someone on this list would have a reasonable facsimile type
> laptop and have successfully installed the drivers resulting in a "proper"
> display of the gui (KDE in my case) and would like to share their solution
> with me.
> 
> Thanks in advance,
> 
> Phil

Not only are there some here with similar laptops, there is whole
other list of people who have installed Linux on the R3000Z series
laptop:
The list:
http://lists.pcxperience.com/cgi-bin/mailman/listinfo/linuxr3000
Our Wiki:
http://prinsig.se/weekee/

And here is your answer:
http://prinsig.se/weekee/index.php/Video_%28hw%29#nVidia
Just add the indicated line to /etc/modprobe.conf
options nvidia NVreg_Mobile=0

You need this for version 6629 on.  I'm using a patched version of
that driver since the 7100 series drivers seem to have issues with
bzFlag.

Jonathan




More information about the users mailing list