FC4 usb devices not auto-mounted (udev and fstab-sync log output missing)

Robin Laing Robin.Laing at drdc-rddc.gc.ca
Tue Jan 10 16:27:12 UTC 2006


Lenny G Arbage wrote:
> This is all I get when I attach a USB drive on an FC4
> system:
> 
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel: sda: Write Protect is
> off
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel: sda: assuming drive
> cache: write through
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel: SCSI device sda: 253440
> 512-byte hdwr sectors (130 MB)
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel: sda: Write Protect is
> off
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel: sda: assuming drive
> cache: write through
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel:  sda: sda1
> Jan  6 21:23:17 treafy kernel: Attached scsi removable
> disk sda at scsi1, channel 0, id 0, lun 0
> Jan  6 21:23:17 treafy scsi.agent[3164]: disk at
> /devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-2/4-2:1.0/host1/target1:0:0/1:0:0:0
> Jan  6 21:24:30 treafy kernel: usb 4-2: USB
> disconnect, address 3
> 
> 
> Notice that there is no output from udev or fstab-sync
> (as there should be), so the usb drive doesn't show up
> on the desktop (though I can manually mount sda1). 
> Why wouldn't udev (and then fstab-sync) react to the
> presence of the usb device connected as sda1?
> 
> On another box, same FC4, this device works perfectly.
> 
> The difference is that the non-working box was
> upgraded from FC2, while the working box was upgraded
> from FC3.  I'm pulling my hair out trying to discover
> what I'm missing on the non-working box.
> 
> Any ideas for what I might be missing?  I had to
> manually add a 'haldaemon' user to get
> /etc/init.d/messagebus to not complain.
> 
It may not be missing anything but a version that isn't being updated. 
  This has been reported in the past by people that have done 
upgrades.  A version difference may be causing your problems.




More information about the users mailing list