mplayer problems

Gene Heskett gene.heskett at
Sun May 14 18:28:57 UTC 2006

Ian Malone wrote:
> Gene Heskett wrote:
>> A day or so back i hit a web site that needed mplayer, which went thru 
>> the motions of downloading the file, but when it tried to play it, 
>> stopped immediately, several times.
>> Today I thought I'd see if yumex could help and told it to install a 
>> few more skins and other mplayer accessories.
>> It starts process the queue, and fails because it can't find mplayer, 
>> but if I goto the removal screen, mplayer shows as installed and I 
>> can't uninstall it because of all the other dependencies.
>> rpm says this version is installed:
>> [root at diablo ~]# rpm -q mplayer
>> mplayer-1.0pre8-0.6.20060406
>> but yumex reports this
>> Missing Dependency: mplayer = 1.0-0.39.20060412.lvn5 is needed by 
>> package mplayer-gui
>> So obviously thats a livna item, but its not shown as being available.
>> Which magic twanger do I need folks?
> At a guess you've installed from incompatible repos, I think the
> Livna packages are not, in general, compatible with freshrpms,
> atrpms et al (mplayer-1.0pre8-0.6.20060406 sounds like atrpms
> or freshrpms).  So either rpm -e mplayer, or use yum's
> --disablerepo switch to ignore livna and install mplayer-gui from
> the same repo as mplayer.
There are not, nor has there been, any freshrpms or atrpms even listed 
in the repo lists.  The only oddball is crash-hat.  I'll try disabling 
livna though, just for effects.  Thanks.

Cheers, Gene

More information about the users mailing list