roland brouwers roland at cat.be
Tue May 23 12:15:26 UTC 2006

I am using a siemens server primergy 200F
I2O Core - (C) Copyright 1999 Red Hat Software
i2o: max_drivers=4
i2o: Checking for PCI I2O controllers...
ACPI: PCI interrupt 0000:01:08.0[A] -> GSI 24 (level, low) -> IRQ 177
i2o: I2O controller found on bus 1 at 64.
i2o: PCI I2O controller
     BAR0 at 0xFA000000 size=1048576
     BAR1 at 0xFB000000 size=16777216
i2o: using write combining MTRR
iop0: Installed at IRQ 177
iop0: Activating I2O controller...
iop0: This may take a few minutes if there are many devices
iop0: HRT has 1 entries of 16 bytes each.
Adapter 00000012: TID 0000:[HPC*]:PCI 1: Bus 1 Device 22 Function 0
iop0: Controller added
I2O Block Storage OSM v0.9
   (c) Copyright 1999-2001 Red Hat Software.
block-osm: registered device at major 80
block-osm: New device detected (TID: 209)
 i2o/hda: i2o/hda1 i2o/hda2
i2o_block              16717  3
i2o_core               42077  1 i2o_block
sd_mod                 20545  0
scsi_mod              116429  1 sd_mod
00:0f.0 Host bridge: Broadcom CSB6 South Bridge (rev a0)
00:0f.1 IDE interface: Broadcom CSB6 RAID/IDE Controller (rev a0)
00:0f.2 USB Controller: Broadcom CSB6 OHCI USB Controller (rev 05)
00:0f.3 ISA bridge: Broadcom GCLE-2 Host Bridge
00:11.0 Host bridge: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge (rev 05)
00:11.2 Host bridge: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge (rev 05)
01:08.0 RAID bus controller: Adaptec (formerly DPT) SmartRAID V
Controller (rev

After starting the server all devices for the tape are not created

There was a time that I could modprobe i2o_block after starting and then
after a time he started creating the devices, as if he was sleeping, the
scsi controller.

Is there a way to remove the modules for the second part of the
controller and then manually modprobe then after starting?

I mean the controller has 2 parts, one for the RAID5 and one for the
tape driver(or whatever)
Somehow I have the impression that the moduls necessary for the second
part of the controller are loaded to quickly, not giving the controller
the time to get ready.

Thanks for any help, because my client does not have any backup anymore.

Roland Brouwers - C.A.T. - Belgium

More information about the users mailing list