F9 - cups - windows shared printer

Craig White craigwhite at azapple.com
Fri Jul 18 16:28:53 UTC 2008


I returned my inkjet printer to service after some time and hadn't used
this printer with Linux since F7 if not before F7.

In 'Administration => Printing', I can print test page no problem
(obviously as root). But as a user, I get an error that seems to be
authentication but I can't fix it.

cups in LogLevel debug...

D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdAcceptClient: 8 from localhost:631
(IPv4)
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdReadClient: 8 POST / HTTP/1.1
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdAuthorize: No authentication data
provided.
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] CUPS-Get-Printers
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdProcessIPPRequest: 8 status_code=0
(successful-ok)
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdReadClient: 8 POST / HTTP/1.1
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdAuthorize: No authentication data
provided.
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] CUPS-Get-Classes
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdProcessIPPRequest: 8 status_code=0
(successful-ok)
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdReadClient: 8 POST / HTTP/1.1
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdAuthorize: No authentication data
provided.
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] CUPS-Get-Default
D [18/Jul/2008:09:24:49 -0700] cupsdProcessIPPRequest: 8 status_code=0
(successful-ok)
D [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] cupsdReadClient: 8
POST /printers/officejet HTTP/1.1
D [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] cupsdAuthorize: No authentication data
provided.
D [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] Print-Job
ipp://localhost/printers/officejet
D [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] print_job: auto-typing file...
E [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] Print-Job: Unauthorized
D [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] cupsdSendError: 8 code=401 (Unauthorized)
D [18/Jul/2008:09:24:52 -0700] cupsdSendHeader: WWW-Authenticate:
Negotiate

and appropriate section of cupsd.conf...

<Location /printers/officejet>
Order Deny,Allow
Deny From All
Allow From 127.0.0.1
Allow From 192.168.2.0
AuthType None
</Location>

which clearly tells me that no authentication should be necessary

How do I fix this?

Craig




More information about the users mailing list