Fedora 13 boot.iso not working with "askmethod"

JD jd1008 at gmail.com
Sun Jul 11 04:39:28 UTC 2010


  On 07/10/2010 09:33 PM, H.S. wrote:
> On 10-07-10 11:59 PM, JD wrote:
>>     On 07/10/2010 08:57 PM, H.S. wrote:
>>> On 10-07-10 11:34 PM, JD wrote:
>>>> No.
>>>> The slashes were used for emphasis.
>>>> Sorry!!!
>>> Well, discovered a work around. I used the "asknetwork" option just to
>>> try it out (since askmethod was not letting the system proceed to the
>>> questions), selected dhcp auto method and in the next question screen
>>> chose to go "Back" and lo and behold, the screen it gave me asked me to
>>> choose the method of installation and I selected URL. I gave the URL and
>>> the installation is now proceeding.
>>>
>>> So it is working, but "askmethod" did not work. Is there a bug?
>> Well, most blogs I read about askmethod, say:
>>
>>
>> "Try a network install by pressing TAB and entering "linux askmethod"
>> at the prompt."
>>
>> Is that what you did?
>>
>>
> No, not that exactly. I appended "askmethod" at end of the kernel line
> starting with vmlinuz that I got by pressing TAB.
>
> Do you mean that I should *erased* the whole line and typed "linux
> askmethod" and booted?
>
>
>
>
>
I just tested the askmethod after I burned the boot.iso
to a 1GB flash stick, and booted it with Virtualbox.
At the menu to install/upgrade/boot from local disk.....etc etc..
I pressed Tab key and it immediately showed the vmlinux boot line args
to which I appended askmethod (of course after a space separator).
And it worked exactly as advertised. It asked me for the URL
of the installation image.
So I have no idea why you should have had any problems.


More information about the users mailing list