K3B burning problem

david walcroft dwalcroft at bigpond.com
Mon Dec 5 05:51:22 UTC 2011

On 12/04/2011 07:43 PM, John Pilkington wrote:
> On 04/12/11 06:38, david walcroft wrote:
>> On 12/04/2011 02:33 PM, Craig White wrote:
>>> On Sun, 2011-12-04 at 14:19 +1000, david walcroft wrote:
>>>> I can not burn an ISO,there are no error messages,it recognizes a medium
>>>> and completes it's md5sum and stops.It also cannot format and erase.This
>>>> is on an FC16 i686 install.
>>>> Any ideas.
>>> ----
>>> Places to check for errors...
>>> (as root)
>>> dmesg
>>> /var/log/messages
>>> as user... open a virtual console (konsole in KDE - terminal in Gnome),
>>> start k3b simply by typing 'k3b' and pressing enter. If there are
>>> errors, they should be printed to standard out (the virtual console).
>>> Craig
>> I have looked in 'dmesg' and '/var/log/messages',there are no error
>> messages.
>> I tried the remove and reinstall trick but nothing changed.
>> Thanks   david
> I had a problem recently with k3b on a system that had gone through a
> couple of 'preupgrade' cycles.  It was apparently using stale pointers
> to the audio notification files, but AIUI it also showed problems in Qt.
> Are you passing a full file path in the 'Image to Burn' window?
> Bug references:
> https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=284966
> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=749213
> k3b burns isos fine for me on f14
> John P

Thanks john,
I downloaded the K3B-2.0.2 tar file to see if that would make a 
difference but ran into more problems with 'cmake'--

[david at reddwarf build]$ cmake ..
-- The C compiler identification is unknown
-- The CXX compiler identification is unknown
CMake Error: your C compiler: "CMAKE_C_COMPILER-NOTFOUND" was not found. 
   Please set CMAKE_C_COMPILER to a valid compiler path or name.
CMake Error: your CXX compiler: "CMAKE_CXX_COMPILER-NOTFOUND" was not 
found.   Please set CMAKE_CXX_COMPILER to a valid compiler path or name.
CMake Error at icons/actions/CMakeLists.txt:1 (kde4_install_icons):
   Unknown CMake command "kde4_install_icons".

I have never used cmake before so I do not understand what is required.

Thanks   david

More information about the users mailing list