F20: not mounting swap? Is this a real problem?

Steven Stern subscribed-lists at sterndata.com
Sat Dec 21 17:28:34 UTC 2013


When rebooting after this morning's kernel update:

--- during shutdown

Dec 21 11:17:34 sds-desk-2 systemd: Deactivating swap /dev/sda4...
Dec 21 11:17:34 sds-desk-2 systemd: Deactivating swap /dev/sda4...
Dec 21 11:17:34 sds-desk-2 systemd: Deactivating swap /dev/sda4...
Dec 21 11:17:34 sds-desk-2 systemd: Deactivating swap /dev/sda4...
Dec 21 11:17:34 sds-desk-2 systemd: Deactivating swap /dev/sda4...
Dec 21 11:17:35 sds-desk-2 systemd: Deactivated swap /dev/sda4.
Dec 21 11:17:35 sds-desk-2 systemd: Unit dev-sda4.swap entered failed state.

 --- system booting

Dec 21 11:18:10 sds-desk-2 systemd: Activating swap /dev/sda4...
Dec 21 11:18:10 sds-desk-2 swapon: swapon: /dev/sda4: swapon failed:
Device or resource busy
Dec 21 11:18:10 sds-desk-2 systemd: dev-sda4.swap swap process exited,
code=exited status=255
Dec 21 11:18:10 sds-desk-2 systemd: Failed to activate swap /dev/sda4.
Dec 21 11:18:10 sds-desk-2 systemd: Unit dev-sda4.swap entered failed state.


fstab:

UUID=cb50f2fc-5f16-4a1c-8dc5-2bcc76ab5e80 /                       ext4
  defaults        1 1
UUID=0e277b24-a6df-4bda-8049-78c1421fef8b /boot                   ext4
  defaults        1 2
UUID=D793-D5A6          /boot/efi               vfat
umask=0077,shortname=winnt 0 0
UUID=d9d62bc1-ea7e-42d1-bf64-f47ea6ac3f2b /home                   ext4
  defaults        1 2
UUID=9eb03908-2ae7-405a-bef0-4dd6de071bc0 swap                    swap
  defaults        0 0


parted -l

Model: ATA ST2000DM001-9YN1 (scsi)
Disk /dev/sda: 2000GB
Sector size (logical/physical): 512B/4096B
Partition Table: gpt
Disk Flags:

Number  Start   End     Size    File system     Name                  Flags
 1      1049kB  211MB   210MB   fat16           EFI System Partition  boot
 2      211MB   735MB   524MB   ext4
 3      735MB   54.4GB  53.7GB  ext4
 4      54.4GB  64.8GB  10.4GB  linux-swap(v1)
 5      64.8GB  2000GB  1936GB  ext4

BlockIDs:

 sudo blkid
/dev/sda1: SEC_TYPE="msdos" UUID="D793-D5A6" TYPE="vfat" PARTLABEL="EFI
System Partition" PARTUUID="dafa04e8-8628-4e28-8aa5-9c0944b90c26"
/dev/sda2: UUID="0e277b24-a6df-4bda-8049-78c1421fef8b" TYPE="ext4"
PARTUUID="c524a1b4-4746-4610-b6de-26ac371a41fc"
/dev/sda3: LABEL="_Fedora-17-x86_6"
UUID="cb50f2fc-5f16-4a1c-8dc5-2bcc76ab5e80" TYPE="ext4"
PARTUUID="03f182ef-adf0-4011-907a-11dc57125cb2"
/dev/sda4: UUID="9eb03908-2ae7-405a-bef0-4dd6de071bc0" TYPE="swap"
PARTUUID="4bc40229-f522-4a61-8109-512484db19c9"
/dev/sda5: UUID="d9d62bc1-ea7e-42d1-bf64-f47ea6ac3f2b" TYPE="ext4"
PARTUUID="7b2e9d0d-d394-4e1e-9fbf-6cb2aaf302e9"


>From the command line, swapon and swapoff appear to function normally
and without error



-- 
-- Steve


More information about the users mailing list